ГоловнаПолітика

Ештон закликала негайно зупинити бойовиків і насильство в Україні

Верховний представник ЄС звернулася до всіх сторін Женевських домовленостей

Ештон закликала негайно зупинити бойовиків і насильство в Україні
Фото: EPA/UPG

Віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон закликала всі сторони Женевських домовленостей вплинути на незаконні збройні формування на сході України і зупинити насильство.

Про це в четвер, 24 квітня, повідомляє прес-служба Єврокомісії.

"Усі сторони спільної Женевської заяви щодо України від 17 квітня мають забезпечити повну реалізацію її положень, у тому числі використовуючи свої важелі впливу на незаконні збройні формування для того, щоб зупинити насильство і провокації", - заявила Ештон, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вона зазначила, що повідомлення про викрадання, тортури і вбивства в Східній Україні, зокрема Володимира Рибака і Павла Ковелка, є причиною для серйозного занепокоєння.

"Я висловлюю свої співчуття їхнім рідним. Незалежне та прозоре розслідування має пролити світло на ці смерті та притягнути винуватих до відповідальності", - йдеться в заяві.

Крім того, верховний представник ЄС закликала до звільнення всіх, хто незаконно затриманий озброєними групами в Східній Україні.

"Я закликаю до припинення насильства, залякування та провокаційних дій і заяв, як це було погоджено в спільній заяві в Женеві", - заявила вона.

Нагадаємо, президент США Барак Обама звинуватив Росію в недотриманні Женевських домовленостей і пригрозив введенням нових санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram