ГоловнаПолітика

Яценюк готовий очолити уряд на шкоду рейтингу

Опозиціонер запевняє, що усвідомлює ризикованість такого кроку

Яценюк готовий очолити уряд на шкоду рейтингу
Фото: Макс Левин

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк готовий очолити уряд України за умови відновлення Конституції 2004 року і формування Кабінету міністрів виключно опозицією.

Про це політик заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Ми готові взяти на себе відповідальність за країну. Ми готові очолити уряд, якщо всі посади в уряді посядуть представники опозиції", - зазначив опозиціонер. 

При цьому Яценюк впевнений, що опозиція впорається з керуванням країною і зможе побудувати мости в умовах розбрату в країні.

Також він підкреслив, що усвідомлює ризикованість такого кроку. "Але йдеться не про мою політичну долю, а про долю країни. Я готовий втратити рейтинг, аби врятувати країну", - заявив політик.

Яценюк також заявив, що новий уряд має формуватися на основі Конституції 2004 року й бути підзвітним і підконтрольним парламенту, а не президенту.

"У короткій перспективі ми домагатимемося повернення до Конституції 2004 року як тимчасового рішення до того моменту, коли ми ухвалимо нову конституцію. Має бути перехід до парламентсько-президентської республіки. На цих умовах має бути створено новий уряд", - сказав він.

Водночас Яценюк сумнівається в бажанні Януковича йти на переговори й втрачати свої повноваження.

"У мене таке враження, що цей президент лише хоче виграти час, втягнути нас у нескінченні дискусії ні про що", - заявив політик.

Нагадаємо, 25 січня на переговорах з опозицією президент Віктор Янукович запропонував посаду прем'єр-міністра Арсенію Яценюку. У свою чергу лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк відмовився стати прем'єр-міністром України за пропозицією президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram