ГоловнаПолітика

Фюле шокований рішеннями Ради

Скандальні закони є неповагою до основних демократичних принципів

Фюле шокований рішеннями Ради

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле шокований ухваленими Верховною Радою законами і застерігає, що це матиме наслідки для партнерства Києва та Брюсселя.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю по телефону з Сараєва європейський комісар сказав: "Я шокований. Викликає глибоке розчарування таке розвертання України від європейського шляху. Тривожно спостерігати, як це відбувається з таким важливим партнером ЄС. Рішення, ухвалені Верховною Радою, є неповагою до основних демократичних принципів, і вони не тільки викликають занепокоєння з приводу стану демократії та майбутнього України, а й матимуть наслідки для партнерства між ЄС і Україною".

Фюле нагадав, що один з ухвалених парламентом в четвер законів спрямований на обмеження партнерства з громадянським суспільством. "Ми ясно дали зрозуміти українській владі, що співпраця, яку ми будуємо, це не співпраця між нами і урядом України, але співпраця між громадянами ЄС і України", - роз'яснив він загрозу двосторонньому партнерству в цьому аспекті ухваленого законодавства.

Європейський комісар впевнений, що Київ і Брюссель будували відносини та парафували Угоду про асоціацію "на благо українського народу". "І ми твердо стоїмо за цією пропозицією. Сумно бачити, як таким чином влада відмовляється від шансу для українського народу. Я особливо стурбований впливом (цих законів) на громадян України, які з цим законодавством підпадають під ризик урізання їхніх основних свобод", - висловив свою тривогу Фюле.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram