ГоловнаПолітика

Тягнибок буде претендувати на посаду голови Ради

За словами політика, "Свобода" претендує на отримання керівних посад у парламенті і комітетах.

Тягнибок буде претендувати на посаду голови Ради
Фото: Макс Левин

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок не виключає, що буде претендувати на посаду голови Верховної Ради.

Про це Тягнибок сказав в інтерв'ю газеті "Коммерсантъ-Украина".

Відповідаючи на запитання, чи претендує він на посаду спікера, Тягнибок сказав: "Можливо. Дивлячись, як партія вирішить. Якщо я і можу претендувати на якусь посаду у Верховній Раді, то на посаду голови. Але не факт, що саме я повинен ним бути".

За його словами, "Свобода" претендує на отримання керівних посад в парламенті і комітетах. "Ми відразу оголосили, що маємо амбіції на посаду голови Верховної Ради. У нас буде троє депутатів, які від двох до чотирьох років були головами обласних рад - Тернопільської, Львівської й Івано-Франківської. Будь-хто з них може спокійно сідати в крісло спікера і починати вести засідання. Ніч витратити на те, щоб визубрити напам'ять регламент, і сідати", - сказав О. Тягнибок.

Окрім того, Тягнибок заявив, що "Свобода" буде боротися з "тушками" в парламенті.

"Присутність "Свободи" в парламенті - це не тільки гарантії, що не буде "тушок" з боку "Свободи", а й певна можливість впливати на те, щоб "тушкування" не було і серед наших партнерів", - додав він.

Відповідаючи на запитання, у чому буде суть цих дій, Тягнибок зазначив: "Подивимося йому у вічі, запитаємо, чи не соромно йому, не гризе його совість... Знаєте, коли з'явилася перша "тушка", вона кілька днів боялася прийти до Верховної Ради. А потім, коли прийшла, побачила, що її ніхто не чіпає. І всі це побачили. Вона потім прийшла у свою колишню фракцію і сказала: "Пацани, та ви лохи всі - я тут "бабло" скосив, я отримав преференції в бізнесі, а ви й далі сидите!" І народ подумав: точно, йому нічого за зраду не було, значить - можна!" - сказав він.

Тягнибок запевнив, що поява "Свободи" в парламенті зупинить такі процеси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram