ГоловнаПолітика

Резолюція про Тимошенко ухвалена без порушень, - автор документа

На думку Річарда Дурбіна, українській владі такі рішення, звісно, не подобаються.

Резолюція про Тимошенко ухвалена без порушень, - автор документа
Фото: democraticbelarus.eu

Резолюція Сенату США, що закликає звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко, була ухвалена одностайно з дотриманням всіх норм і правил.

Про це йдеться в коментарі автора резолюції американського сенатора Річарда Дурбіна, переданому його прес-службою.

"Ця резолюція була ухвалена одностайно під час відкритого голосування в Сенаті. Це стандартна процедура, яку застосовують під час розгляду питань, за якими існує узгоджена, однозначна точка зору більшості. Всі правила і процедури в цьому випадку були дотримані, ніхто їх для цього не змінював", - говориться в коментарі.

"Звісно, ухвалення такої резолюції не зовсім влаштовує українську владу, але вона говорить про те, що члени Сенату одностайно засуджують політичне ув'язнення Юлії Тимошенко", - зазначив сенатор.

Він також додав, що резолюція готувалася протягом декількох місяців. "Всі відомства (сенаторські офіси) були повідомлені про те, що сенат має намір розглянути це питання з тим, щоб вони могли надати свої зауваження та заперечення. Резолюція попередньо обговорювалася на відкритому засіданні сенатського комітету з міжнародних справ і була ним підтримана", - сказав автор.

Ми наполегливо закликаємо уряд України дотримуватися своїх зобов\'язань перед ОБСЄ та звільнити пана Луценка, пані Тимошенко та інших екс-членів українського уряду, які зараз перебувають в місцях позбавлення волі на сумнівних підставах.

— український політолог Юрій Романенко

"Твердження про те, що тут нібито були якісь порушення процедури, не мають під собою жодних підстав", - підкреслив він.

За словами Дурбіна, "якщо тут і присутні якісь "сумнівні" обставини, то вони стосуються саме причин ув'язнення Юлії Тимошенко, де вона перебуває вже протягом багатьох місяців".

Нагадаємо, в ніч проти суботи (за київським часом) Сенатом США була ухвалена "резолюція щодо України". Документ визнає Юлію Тимошенко політичним в'язнем, вимагає її негайного звільнення, також - застосування санкцій до всіх, хто винуватий у здійсненні політичних переслідувань в Україні.

Проте в українському МЗС заявили про порушення процедури і норм під час ухвалення документа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram