ГоловнаПолітика

В НАТО розраховують на чесні вибори в Раду

Від цього, за словами Габора Іклоді, залежатиме подальший розвиток відносин.

В НАТО розраховують на чесні вибори в Раду
Габор Иклоди
Фото: http://www.nato.int/

Північноатлантичному альянсу потрібна Україна, а Україні потрібен Альянс.

Таку думку висловив помічник генсека НАТО з питань нових викликів безпеці Габор Іклоді.

"Альянс зацікавлений у демократичній, вільній, незалежній Україні, яка є ключовим чинником євроатлантичної безпеки", - сказав він і додав: "Країна вже подолала значний відтинок на шляху розвитку демократії. Однак під час Чиказького саміту НАТО прозвучала стурбованість її подальшим розвитком. Думаю, парламентські вибори, які повинні через місяць відбутися в Україні, дадуть вашій країні можливість довести, що вона віддана демократичним цінностям, і провести вільне і чесне голосування".

Лідери НАТО закликали Україну вирішити наявні проблеми в судовій системі і забезпечити повне дотримання верховенства права.

— Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен

На його думку, будь-який авторитарний режим передусім становить загрозу для себе, свого населення, безпеки самої країни. "Але він не обов'язково загрожує безпеці НАТО. Завдяки демократичним виборам Україна отримала нинішню владу. У вас скоро відбудуться вибори, які, як ми сподіваємося, будуть вільними, чесними, демократичними і допоможуть зміцнити демократичні інститути у вашій країні", - зазначив Іклоді.

Відповідаючи на питання про можливу підтримку Організацією Північноатлантичного договору ухваленої Сенатом США резолюції, яка передбачає тиск на Президента Віктор Януковича, помічник генсека НАТО сказав: "НАТО не зацікавлене в розриві відносин з Україною, в тому, щоб робити якусь паузу. Наша організація щиро зацікавлена в розвитку відносин з нею. НАТО потрібна Україна, а вашій країні потрібен Альянс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram