ГоловнаПолітика

Військовим і МНС доручили охорону виборчих дільниць у Львівській області

У МВС повідомили, що скоро отримають водомети, турнікети і захисне обладнання.

Військовим і МНС доручили охорону виборчих дільниць у Львівській області
Фото: pro-vincia.com.ua

На Львівщині заплановано встановити більш ніж дві тисячі веб-камер на виборчих дільницях, які охоронятимуть не тільки співробітники міліції, а й працівники МНС та інших воєнізованих структур

Про це повідомив під час зустрічі з журналістами начальник ГУ МВС у Львівській області Олександр Рудяк, повідомляє "Львівський портал".

"Міліція сама, взагалі-то, не зможе забезпечити охорону дільниць на тривалий проміжок часу. На вибори затверджено графік, за яким ми будемо забезпечені доданими силами МНС та інших воєнізованих структур", - сказав він.

За його словами, для охорони громадського порядку на час виборів буде залучено понад 90% працівників органів внутрішніх справ.

Він також переконував журналістів, що влада зацікавлена в тому, щоб провести чесні та прозорі вибори, а на Львівщині й поготів. За його словами, керівництво держави поставило завдання міліції забезпечити проведення чесних і прозорих виборів. А на ремарку про те, чому міліція масово закуповує під вибори водомети, турнікети і захисне обладнання, Рудяк відповів, що це ніяк із виборами не пов'язано. За його словами, все це устаткування планували закупити ще до Євро, однак реально міліцейські підрозділи почали отримувати його тільки зараз.

"Беркут" оснащено, внутрішні війська оснащено, а ось ці закуплені техніка та спорядження для особливого резерву, який буде задіяний у разі масових протестів

— Геннадій Москаль, народний депутат

Рудяк також наголосив, що Львівщина наразі не одержала нічого із цього переліку, проте незабаром техніка й обладнання надійдуть.

Як відомо, чергові

парламентські вибори відбудуться в Україні 28 жовтня цього року.

Нагадаємо, протягом останніх двох місяців

МВС здійснило масштабну закупівлю засобів захисту, автобусів для перевезення затриманих, водометів та іншої спеціальної техніки на загальну суму близько 61 млн грн.

У міліції кажуть, що все це планували закупити ще до Євро-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram