ГоловнаЕкономікаДержава

Міліція масово закуповує до виборів автозаки і водомети

МВС уклало угоди майже на 61 млн грн.

Міліція масово закуповує до виборів автозаки і водомети
Фото: Макс Левин

Міністерство внутрішніх справ у серпні уклало цілу низку угод на закупівлю автомобілів спецпризначення, які мають бути поставлені до кінця жовтня, коли в Україні відбудуться парламентські вибори.

Про це повідомляється в "Віснику держзакупівель" про міліцейські тендери за 9-27 серпня.

Так, МВС купило 54 задньопривідні позашляховики Ssang Yong Rexton по 260 тис. грн, обладнані раціями Vertex VX-2100, системою супутникового позиціювання "Дрозд-М1", відеокамерами і відеореєстраторами Smarty і мобільними комп'ютерами. Аналогічним чином повинні бути обладнані 20 автобусів "Богдан" А202.10 і 8 автобусів ПАЗ 4234, придбані за 400 тис. грн для перевезення бійців МВС.

Також придбано шість водометних автомобілів на базі КамАЗа по 2,45 млн грн, 20 автобусів ПАЗ 4234 для перевезення затриманих і ув'язнених за 599 тис грн і п'ять автозаків на базі ГАЗ-3302 по 218 тис грн.

На закупівлю автотехніки МВС витратить 53 млн грн. Основним постачальником (на 26 млн грн) виступає Харківська автомобільна торгова компанія, зареєстрована у квітні 2011 року зі статутним капіталом 51 тис. грн. на панамський офшор Southford Projects Corp. Іншими постачальниками обрані ТОВ "Завод "Пожспецмаш" та ТОВ "Техкомплект".

Крім автомобілів, МВС також придбало 4800 протиударних щитів по 594 грн, таку саму кількість комплектів для захисту рук і ніг по 651 грн, і тисячу загороджувальних металевих турнікетів по 3570 грн. З цих турнікетів довжиною 1,5 м і заввишки 1,3 м можна монтувати мобільні бар'єри в місцях великого скупчення людей. Також міліція придбала техніку для виявлення засобів прослуховування і захисту інформації.

Всього за результатами цих тендерів укладено угоди майже на 61 млн грн.

Нагадаємо, в червні стало відомо, що одна з військових частин СБУ придбала сто титанових шоломів з забралами по 27 тис. грн за штуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram