ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

У Берліні журналісти пікетом нагадали "регіоналу" про наклеп

Сам Кожара сказав, що підтримує закон про наклеп із правками.

У Берліні журналісти пікетом нагадали "регіоналу" про наклеп
Фото: http://obozrevatel.com

У середу в Берліні відбувся пікет проти згортання свободи слова в Україні.

Акцію провели журналісти руху "Стоп цензурі" й українські активісти Берліна під будівлею "Квадрига Форум", де було організовано конференцію з виборів в Україні.

Організатори вибрали це місце через те, що на захід приїхав міжнародний представник Партії регіонів Леонід Кожара, який особисто проголосував за закон про наклеп.

Один із транспарантів закликав учасників конференції не подавати руку Кожарі для вітання, оскільки цією рукою він голосував за закон про наклеп, який передбачає тюремне ув'язнення для журналістів.

Сам Кожара сказав, що підтримує закон про наклеп із правками.

"Я особисто буду голосувати (за закон у другому читанні), але, думаю, його буде відкликано. Я виступаю за те, щоб у статті не було вироку (за наклеп), а його замінили статтею про кримінальний штраф", - сказав Кожара.

Журавський не випадково прийняв рішення про відкликання. Він почув мою точку зору, точку зору своїх однопартійців. Такі рішення ухвалювати в поспіху не можна.

— Президент України Віктор Янукович

Як відомо, 18 вересня Верховна Рада схвалила в першому читанні Закон "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію осіб". Законопроект пропонує ввести в КК статтю "Наклеп", санкції якої передбачають фінансову відповідальність, а також позбавлення (до 3 років) і обмеження (до 5 років) свободи.

При цьому, в Інтернеті почалася масштабна акція проти цього закону. Учора, 25 вересня, народний депутат (фракція Партії регіонів) Віталій Журавський заявив, що відкликає скандальний закон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram