ГоловнаПолітика

Янукович захотів вивезти з Сирії всіх іноземців

Глава держави заявив, що Україна має в своєму розпорядженні літаками та кораблі для спецмісії.

Янукович захотів вивезти з Сирії всіх іноземців
Фото: www.president.gov.ua

Україна готова надати свої сили для евакуації громадян різних країн із Сирії, а також надасть Дамаску гуманітарну допомогу.

Про це заявив Президент Віктор Янукович, виступаючи в середу на пленарному засіданні 67-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

Минулого року, нагадав президент, завдяки гуманітарній місії України з-під вогню в Лівії було вивезено громадян багатьох національностей, більшість яких становили жінки і діти.

Він зазначив, що в цьому випадку йдеться не про одноразову акцію, а про рішучу налаштованість України використати свої можливості для захисту цивільного населення в "гарячих точках". "Саме тому цього року, в момент загострення ситуації в Сирії, ми відразу вивезли з цієї країни першу групу українських і польських громадян, які висловили бажання повернутися додому", - наводить слова Президента його прес-служба.

"Хочу запевнити вас у тому, що і надалі українські літаки та кораблі, які можуть бути задіяні в евакуації громадян з "гарячих точок", завжди будуть відкриті для всіх осіб, які потребують допомоги, незалежно від їх громадянства", - заявив Президент.

Він зазначив, що Україна розділяє глибоку стурбованість міжнародного співтовариства ескалацією насильства в Сирії.

Нагадаємо, більше півтора року в Сирії триває збройне протистояння влади й антиурядових сил, унаслідок якого, за наявними в ООН відомостями, загинуло вже понад 20 тисяч осіб.

У вівторок катарський емір Халіфа бен Хамад Аль-Тані з трибуни Генасамблеї ООН закликав арабські країни втрутитися в ситуацію в Сирії на тлі нездатності Ради Безпеки ООН виробити єдину позицію щодо врегулювання сирійського конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram