ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ПР підрахувала, скільки разів опоненти порушили закон про вибори

Партія, втім, не фіксувала зловживання, що їх допустили її кандидати.

ПР підрахувала, скільки разів опоненти порушили закон про вибори
Фото: mynews-in.net

Партія регіонів зафіксувала 311 порушень закону про вибори своїми опонентами.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив народний депутат Владислав Забарський, який є представником Партії регіонів у ЦВК, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Забарський уточнив: "Найбільшим за своєю чисельністю є порушення порядку розміщення агітаційних наметів - намет розміщують у невстановленому місці, неузгодженому з органами місцевої влади. Нами виявлено таких порушень 84".

За його словами, масовий характер носить також порушення у вигляді розповсюдження передвиборної агітації, що містить недостовірні або наклепницькі дані - 55 випадків. Окрім того, зафіксовано 64 випадки відсутності вихідних даних в агітаційних матеріалах. "Є ще факти навмисного псування партійного майна, зокрема бігбордів. У нас зафіксовано шість таких випадків, коли бігборди Партії регіонів закидали фарбою... З цього приводу ми зверталися в правоохоронні органи", - пояснив він.

Відповідаючи на запитання, чи фіксувала Партія регіонів порушення, допущені її кандидатами, Забарський сказав: "За нашими кандидатами є кому стежити ... Ми фіксуємо порушення з боку наших опонентів".

Загалом, додав він, зафіксовано 33 порушення виборчого законодавства представниками партії "УДАР", 121 порушення - ВО "Батьківщина", 10 - ВО "Свобода", 19 - представниками Компартії.

Опозиція не займе навіть другого місця на виборах

— Олександр Єфремов, голова фракції ПР у Раді

Забарський упевнений, що ці виявлені порушення, а також порушення, допущені "регіоналами", не вплинуть на волевиявлення громадян і результати виборів. "Незважаючи на те, що ці порушення фіксують усі учасники й у всіх учасників процесу, вони жодним чином, думаю, не вплинуть на результати виборів і навряд матимуть якесь суттєве значення для того, щоб загітувати за ту чи іншу політичну силу. Український виборець доволі мудрий і досвідчений для того, щоб не робити якихось висновків із подібних порушень", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram