ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Завтра суд остаточно вирішить долю депутатства Тимошенко та Луценка

Опозиція використовує останню законну можливість домогтися реєстрації своїх лідерів.

Завтра суд остаточно вирішить долю депутатства Тимошенко та Луценка
Фото: EPA/UPG

Вищий адмінсуд у середу розгляне апеляцію партії "Батьківщина" на судове рішення, яке підтвердило відмову в реєстрації Юлії Тимошенко та Юрія Луценка кандидатами в депутати.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

Засідання призначено на 11:00.

У засіданні візьмуть участь лідери партій, що входять до складу Об'єднаної опозиції, депутати Верховної Ради від БЮТ і НУ-НС, представник "Батьківщини" в ЦВК Руслан Князевич.

Наявність в особи непогашеної або не скасованої судимості не може бути підставою для заборони обиратися... В іншому разі ЦВК своїм рішенням ставить рівність між реєстрацією кандидатом в депутати та його обранням

— Руслан Князевич

Нагадаємо, 11 серпня Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною постанову ЦВК від 8 серпня, якою було відмовлено в реєстрації кандидатами в депутати Ради Тимошенко і Луценку.

8 серпня Центрвиборчком окремою постановою відмовив у реєстрації їх кандидатами на підставі Закону "Про вибори народних депутатів України", який передбачає, що не може бути висунутий кандидатом і обраним депутатом громадянин, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо цю судимість не погашено і не скасовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram