ГоловнаПолітика

Власенко стверджує, що Тимошенко силою планують вивезти з лікарні

Інформацію отримано з джерел у СБУ і в Генпрокуратурі.

Власенко стверджує, що Тимошенко силою планують вивезти з лікарні
Фото: Макс Левин

Екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко планують силою вивезти з ЦКЛ "Укрзалізниці", де вона проходить курс реабілітації.

Про це на брифінгу перед Харківською лікарнею заявив захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко.

Він зазначив, що, за його даними, вивезення відбудеться найближчим часом, можливо, сьогодні.

"Із джерел в СБУ та Генпрокуратурі ми отримали абсолютно чітку інформацію, що найближчим часом, можливо, сьогодні, Юлію Тимошенко силою вивезуть із лікарні "Укрзалізниці", - сказав Власенко.

За його словами, це буде зроблено всупереч усім рекомендаціям німецьких та українських лікарів для того, щоб "притягти Тимошенко на судове засідання" й отримати другий вирок екс-прем'єру до розгляду справи Тимошенко в Європейському суді з прав людини.

При цьому Власенко зазначив, що сьогодні вранці в невідомому напрямку з лікарні "Укрзалізниці" було вивезено співкамерницю Тимошенко. Також Власенко повідомив, що сьогодні Тимошенко написала заяву на ім'я генпрокурора України та керівника Качанівської виправної колонії з проханням підтвердити або спростувати інформацію про можливе вивезення, а в разі вивезення - повідомити, куди планують її вивезти, а також із проханням пояснити, чому не забезпечуються рекомендації лікарів щодо лікування протягом 8 тижнів без створення штучних стресових ситуацій.

Відповідаючи на питання про те, чи планують народні депутати блокувати вивезення Тимошенко з лікарні, Власенко сказав: "Ми розглядаємо різні варіанти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram