ГоловнаПолітика

Азаров хоче карати "лихачів" суворіше

Правила дорожнього руху написані кров'ю, вважає прем'єр.

Азаров хоче карати "лихачів" суворіше
Фото: Макс Левин

Прем'єр Микола Азаров наголошує на необхідності посилення відповідальності водіїв за порушення Правил дорожнього руху.

Про це він заявив сьогодні журналістам після відвідування Дарницької автомобільної школи Товариства сприяння обороні України.

Прем'єр зазначив, що держава проводить роботу з поліпшення якості доріг.

"Але також зрозуміло, що якби ввечері їхали по місту і стояв би знак - "не більш ніж 30 км". Хто б із вас так їхав? Усі сміються, посміхаються. Ніхто не їхав би. Чому ж у Німеччині їздять? Стоїть знак "не більш ніж 30 км" і всі водії їдуть зі швидкістю не більш ніж 30 км", - сказав він.

Азаров зазначив, що в Німеччині передбачено високі штрафи за перевищення швидкості, і водії не дозволяють собі порушувати правила дорожнього руху.

"Вони написані практично кров'ю, ці правила. Отже, потрібно підвищувати відповідальність за дотримання правил", - наголосив глава уряду.

Також він зазначив на необхідності підвищення вимог до підготовки водіїв. За словами Азарова, в середу на засіданні Кабінету Міністрів буде розглянуто питання про підвищення безпеки дорожнього руху.

Прем'єр також висловився за застосування більш жорстких заходів до водіїв-"мажорів".

"Є проблема, що є певна категорія водіїв, які взагалі вважають для себе необов'язковим виконання правил. У народі їх охрестили "мажорами", - сказав Азаров.

Він зазначив, що в Україні практично скасовано посвідчення, що мають можливість "пільгового" дотримання Правил дорожнього руху.

За словами Азарова, в Україні "тільки три людини мають право пільгового проїзду по дорогах: Президент, прем'єр-міністр і голова Верховної Ради".

"Для всіх інших посадових осіб правила непорушні, тому тут треба дуже серйозно подивитися, і треба, щоб наші органи внутрішніх справ за "мажорами" уважно стежили і жорстко діяли в разі необхідності", - зауважив Азаров.

М. Азаров під час відвідування автошколи особисто сів за кермо навчального автомобіля і разом з інструктором виконав кілька вправ із водіння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram