ГоловнаПолітика

ПДР для кортежів не писані, - заявили в ДАІ

Без зміни законодавчої бази інспекція нічого зробити не може.

ПДР для кортежів не писані, - заявили в ДАІ
Фото: Макс Левин

Заступник начальника ДАІ Володимир Резніков заявив, що кортежі чиновників мають право порушувати Правила дорожнього руху.

Відповідаючи на запитання в ефірі телеканалу ТВі, чи можуть кортежі порушувати ПДР, Резніков відповів: "Так, оскільки це вимога закону".

"Мова не про те, що співробітники міліції погано працюють. Річ у тім, що потрібно змінити законодавчу базу. Ми працюємо за тими законами, які ухвалює Верховна Рада, будемо працювати з технікою, яку нам купить уряд. Ми - інструмент", - додав він.

Як повідомляли, 2 січня 2012 року кортеж, який їхав до Президента Віктора Януковича в супроводі автомобіля ДАІ, в Івано-Франківській області створив ДТП і не зупинився.

За свідченням очевидців, кортеж, здійснюючи обгін у межах населеного пункту на швидкості 160 км/год., виїхав на зустрічну смугу, відкинувши на узбіччя кілька машин, у тому числі мікроавтобус із пасажирами. Кортеж, не зменшуючи швидкості, проїхав далі. Представники ДАІ, які прибули з міста Калуш, повідомили, що місце події не потрапляє в їх сферу діяльності, і пообіцяли викликати ДАІ району.

Нагадаємо, 21 квітня 2011 року на Харківському шосе при виїзді на Бориспільську трасу карета швидкої допомоги із кортежу Президента України Віктора Януковича зіткнулася з таксі.

Унаслідок ДТП загинув таксист, двох пасажирів - подружжя Дмитра Ярмолович і Вікторії Єсауленко - доправили в лікарню швидкої допомоги з важкими травмами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram