ГоловнаПолітика

ПР хоче платити Києву за оренду офісів по гривні

Бюджет міста втратить близько 44 тис. грн, підрахували в опозиції.

ПР хоче платити Києву за оренду офісів по гривні
Фото: transkarpatia.net

В опозиції заявили, що влада Києва готує передати в оренду Партії регіонів чотири приміщення під партійні офіси за 1 грн орендної плати на рік.

Про це повідомляє Київський регіональний штаб Об'єднаної опозиції.

Загальна площа приміщень в Оболонському районі, які повинні перейти з комунальної власності територіальної громади в оренду, становить 314,8 кв. м, зазначено в повідомленні.

За даними опозиції, постійна комісія з питань власності Київради на своєму засіданні від 3 липня підтримала пропозицію депутата Київради від ПР Володимира Дейнеги про надання в оренду Оболонській районній організації Партії регіонів чотирьох нежитлових приміщень на особливо вигідних умовах. Зокрема, приміщення по вул. М. Майорова, 1, вул. Маршала Тимошенка, 18, вул. Мате Залки, 6-а та просп. Героїв Сталінграда, 18 нададуть для розміщення офісів партії влади без проведення конкурсів та з орендною ставкою 1 грн на період виборчої кампанії.

"Віддаючи 300 квадратів нерухомості в оренду всього за 4 гривні на рік, бюджет міста втрачає близько 44 тис. грн, - обурюються в столичній опозиції. - Багатодітні сім'ї, приватні підприємці, партійні організації всіх інших політичних сил світу можуть тільки позаздрити комфортним умовам роботи Оболонської організації регіоналів".

Як зазначають у київському штабі "Батьківщини", рішення постійної комісії Київради з питань власності є підставою для розгляду питання на черговій сесії.

Перешкодити провладній більшості депутатів голосувати на підтримку цього питання повинен депутатський запит від керівника столичного регіонального штабу опозиції Юрія Одарченка, наголосили в опозиції.

У запитах на адресу в.о. київського міського голови Галини Гереги депутат Одарченко вимагає пояснити підстави надання Оболонській районній організації Партії регіонів офісних приміщень. Адже згідно з Положенням про оренду майна територіальної громади Києва (затверджене рішенням Київради 22.09.11 р., зі змінами від 24.05.2012 р.), нерухомість для політичних партій понад 50 кв. м оплачують у 4% від оцінної вартості приміщення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram