ГоловнаПолітика

Руслан Щербань: у батька були конфлікти з Лазаренком і Тимошенко

На його думку, фатальну роль у трагедії "зіграли і гроші, і вплив".

Руслан Щербань: у батька були конфлікти з Лазаренком і Тимошенко
Фото: segodnya.ua

Основною причиною вбивства 1996 року народного депутата та бізнесмена Євгена Щербаня була економічна, проте й політичні мотиви були присутні.

Про це заявив депутат Донецької обласної ради Руслан Щербань в ексклюзивному інтерв'ю газеті "Комсомольская правда в Украине".

"Від моменту загибелі батька минуло 16 років. У мене було дуже багато часу, щоб думати й аналізувати: кому це було вигідно, кому було зручно, хто нажився на трагедії нашої родини, хто що отримав. Сьогодні можу робити мотивовані висновки про те, що основна причина вбивства була економічна", - сказав Щербань

При цьому він додав, що і політичні мотиви, безумовно, присутні. "Батько був невигідний владі, коли у прем'єрського керма стояв Павло Лазаренко. Тому що Євген Щербань був дуже впливовою фігурою, він прагнув до влади і вже при владі був. У парламенті в нього була найбільша фракція - ліберально-демократична", - зазначив Щербань.

На його думку, фатальну роль у трагедії "зіграли і гроші, і вплив".

Також Руслан Щербань стверджує, що знав про те, що в його батька "були конфлікти з Павлом Лазаренком і Юлією Тимошенко".

За його словами, з Лазаренком його батько дуже часто намагався зустрітися, і "ці зустрічі закінчувалися недобре".

"Юлію Тимошенко я також прекрасно знав, бачив, як вона часто приїжджала до батька. Дискусії між ними відбувалися і в офісах, і в обласній адміністрації. Батько був опонентом Тимошенко в бізнесі. Я маю на увазі підконтрольні їй "Єдині енергетичні системи України" та структури мого батька - "Фінансист", "Індустріальний союз Донбасу", які постачали газ на металургійні заводи нашого регіону. У нього були багатомільйонні контракти на поставки газу, і це не влаштовувало ЄЕСУ", - розповів Щербань.

Також Руслан стверджує, що "особисто був присутній при суперечках" між Тимошенко та її батьком.

Нагадаємо, син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька.

Тимошенко і Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram