ГоловнаПолітика

Грищенка не здивувала заява Януковича про причетність Тимошенко до вбивства

Слова глави держави є політичними.

Грищенка не здивувала заява Януковича про причетність Тимошенко до вбивства
Фото: Макс Левин

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вважає заяву Президента про причетність Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня суто політичною.

Про це він заявив в ефірі "5 каналі".

"Наша система цінностей відповідає європейській системі цінностей. І ми спираємося на те, що тут у нас розбіжностей немає. Але якщо ви, як я, будете спостерігати за тим, що політики заявляють, оскільки політичні заяви, вони є саме політичними, у країнах провідних Європейського Союзу і у США, де я провів багато років, ви тоді відчуєте, що в нашому випадку ми ніяк не відходимо від того, що прийнято на політичному рівні висловлювати з погляду політичних наслідків, політичних моментів якихось, які одночасно можуть розглядатися і в суді", - заявив Грищенко.

"Річ у тому, що немає сенсу в такого типу позовах. Тому що на сьогодні передусім є різні заяви з різних сторін щодо різних політичних діячів у нашій країні. Саме тому ця країна і є демократичною та вільною. Є багато заяв, критики і на адресу Президента, і прем'єра, будь-якого міністра - ніхто не біжить до Європейського суду, будь-якої іншої (інстанції) саме тому, що це політична дискусія, де досить жорстко політичні опоненти висловлюють свої оцінки, в тому числі у справах, які можуть підпадати під Кримінальний кодекс", - зазначив міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram