ГоловнаПолітика

Українська армія вирощуватиме рогату худобу, - ZN.ua

Це крім випасу свиней, овець і кіз, вирощування ягід, горіхів і "інших фруктів".

Українська армія вирощуватиме рогату худобу, - ZN.ua
Фото: Макс Левин

Міністр оборони Дмитро Саламатін розробив план реформування господарської діяльності військових частин.

Відповідно до плану, який уже скеровано на адресу 11 міністерств і відомств, військовим частинам запропоновано додати 78 нових видів господарської діяльності.

Об этом пишет "Зеркало недели".

Зокрема, Саламатін запропонував військовим зайнятися вирощуванням великої рогатої худоби, буйволів і домашньої птиці. Це крім випасу свиней, овець і кіз, вирощування ягід, горіхів і "інших фруктів".

"Аграрна політика в армії майбутнього, відповідно до планів Саламатіна, на першому місці. Крім скотарства, військові частини займатимуться вирощуванням зернових і технічних культур, а також декоративним садівництвом. Але це ще не все. На армійські частини покладається завдання продажу зерна, переробленого тютюну та комбікормів, гуртової торгівлі живими тваринами. Не наважився Дмитро Альбертович на продаж шкур, виключивши цю позицію з переліку господарської діяльності військових частин. А ось роздрібну торгівлю алкогольними напоями, продуктами харчування та ресторанний бізнес твердо вирішив залишити", - йдеться в статті.

Варто зазначити, що міністр зробив примітку до розробленого документа про те, що військові частини, які займаються гуртовою та роздрібною торгівлею, можуть продавати лише ту продукцію, яку самі виробляють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram