ГоловнаПолітика

Кличко: на Януковича чекає в'язниця

Президент Янукович, за словами лідера "УДАРу", підписав невигідні "харківські угоди".

Кличко: на Януковича чекає в'язниця
Фото: donbass.ua

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко сказав, що Віктора Януковича може очікувати доля Юлії Тимошенко.

"Немає ніякого сумніву, що за процесом проти Тимошенко криється політична складова. Я впевнений у тому, що суддя Кірєєв 100-відсотково залежний від Банкової", - заявив Кличко.

Політик зазначив, що Янукович може сісти ще раз за тією самою статтею, що й Тимошенко.

"Сьогодні судовою системою керують, але вона повинна бути незалежною, має бути суд присяжних. За газові угоди, що їх підписала Ю. Тимошенко, за тією ж статтею може сісти і Янукович. Тому що він підписав "харківські угоди" й обіцяв, що газ буде дешевшим. Хіба газ став дешевшим? Ні. Тому є всі підстави засудити його за тією ж статтею. Політик повинен нести політичну відповідальність за політичні кроки, а не кримінальну. Коли немає дискусії між владою і опозицією, коли опозиція сидить у в'язниці - це прямий шлях до авторитаризму, до диктатури і ми поки рухаємося в цьому напрямі", - зазначив боксер-політик.

Угоди Віктора Януковича, підписані в Харкові, були не на користь інтересам України.

— Колишній спеціаліст по Україні в ПАРЄ Ханне Северінсен

Він також розповів, що будує сильну партію, щоб не повторити долю БЮТ.

"Мені дивно було, коли Юлія Тимошенко говорила, що її партія налічує півмільйона членів. Коли її заарештували, то в перший тиждень у серпні минулого року "купували" бабусь, аби ті вийшли до будівлі суду, тому що ні одного партійця не могли знайти. Я хочу сказати, що ми не будуємо партію зверху - ми будуємо партію знизу", - відповів Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram