ГоловнаПолітика

Власенко: Янукович - єдиний, кому було вигідне вбивство Щербаня

Смерть Щербаня забезпечила стрімке кар'єрне зростання Януковича.

Власенко: Янукович - єдиний, кому було вигідне вбивство Щербаня
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради Сергій Власенко (БЮТ-Б) називає Президента Віктора Януковича єдиною особою, зацікавленою у вбивстві депутата Верховної Ради Євгена Щербаня.

Про це він заявив журналістам біля Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" (Харків), коментуючи заяву генерального прокурора Віктора Пшонки про можливість залучення колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко в якості свідка у справі про вбивство Щербаня.

"Убивство Євгена Щербаня насправді було вигідне одній людині, ім'я якої - Віктор Янукович", - сказав Власенко.

"Я розумію, що представники єнакієвської законодавчої школи не знають ані теорії, ні історії права. Однак іще стародавні римляни говорили, що в будь-якому злочині потрібно шукати, кому це вигідно. Хочу нагадати, що вбивство Євгена Щербаня, як і інші резонансні вбивства в Донецьку в середині 1990-х, були вигідні одній людині - Вікторові Януковичу. Його стрімка політична кар'єра почала різко йти вгору відразу після вбивства Є. Щербаня, який на той момент був господарем Донецького регіону", - заявив Власенко.

Нагадаємо, сьогодні генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив, що слідство у справі вбивства Євгена Щербаня триває. Перевіряють нові обставини, збирають докази.

Раніше в ГПУ повідомили, що за два тижні будуть готові висунути Юлії Тимошенко звинувачення в організації та фінансуванні вбивства колишнього депутата і бізнесмена Євгена Щербаня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram