ГоловнаПолітика

Пшонка розповів Теффту про розслідування вбивства Щербаня

Посол США запропонував допомогу в реформуванні законодавства.

Пшонка розповів Теффту про розслідування вбивства Щербаня
Фото: zn.ua

Матеріали, зібрані у справі про вбивство Євгена Щербаня під час досудового слідства, "дозволяють слідчим робити певні висновки".

Про це сказав генпрокурор України Віктора Пшонка під час учорашньої зустрічі з послом США в Україні Джоном Теффтом, повідомляє відділ зв'язків зі ЗМІ ГПУ.

За словами Пшонки, "матеріали, зібрані під час досудового слідства, дозволяють слідчим робити певні висновки, однак тільки суд має розставити всі крапки над "і", тим паче, що слідство у справі ще не завершено".

У повідомленні сказано, що генпрокурор також поінформував Теффта про найбільш резонансні кримінальні справи. Крім того, під час зустрічі сторони обговорили питання реформування кримінальної юстиції в Україні загалом, підготовку нових законопроектів "Про адвокатуру" та "Про прокуратуру".

Теффт цікавився практичними кроками української правоохоронної системи, спрямованими на впровадження норм Кримінально-процесуального кодексу України, який набуває чинності 19 листопада 2012 року.

За даними ГПУ, посол запропонував допомогу Сполучених Штатів у подальших консультаціях українських законодавців із питань наближення українського законодавства до норм і практики іноземних держав. Він висловив "позитивні враження у зв'язку з тим, що законодавча система України дійсно робить практичні кроки в напрямку реформування, гуманізації та вдосконалення".

Нагадаємо, 13 червня Президент Віктор Янукович не виключив причетності екс-прем'єрки Юлії Тимошенко до вбивства Щербаня, кажучи, що вона мала мотиви для цього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram