ГоловнаКультура
Спецтема
Горячие точки Киева

Кияни протестували проти Генплану-2025

Під час акції стало відомо, що Містобудівна рада скасувала обговорення Генплану.

Кияни протестували проти Генплану-2025
Фото: Макс Левин

Близько 30 людей з транспарантами зібралися біля будівлі ГУ містобудування та архітектури, щоб заявити про необхідність проведення аудиту проекту "Генерального плану Києва до 2025 року".

Нагадаємо, сьогодні, 27 червня, о 10 ранку було заплановано засідання Архітектурно-містобудівної ради, де мали розглянути історико-архітектурний опорний план в складі проекту Генплану Києва. Проте засідання було несподівано скасовано і перенесено на невизначений термін.

За словами головного архітектора Києва Сергія Целовальника, причина скасування - відсутність у столиці головного доповідача з цього питання, Олени Сердюк. "Олена Сердюк, автор цього розділу генерального плану, подзвонила і сказала, що перебуває в Санкт-Петербурзі на форумі ЮНЕСКО", - пояснив головний архітектор, коли вийшов до мітингувальників.

Мітингувальники скептично поставилися до пояснення Целовальника. На їхню думку, скасування слухань пов'язане з побоюванням влади, що протестувальники можуть зірвати засідання.

Член координаційної ради Всеукраїнської громадської організації "Київське Віче" Олена Єскіна зазначила, що кияни зібралися під ГУ, щоб виступити проти руйнування історичної частини Києва.

"Ми вимагаємо припинити розгляд проекту Генплану, оскільки відповідно до нинішнього історико-архітектурного опорного плану, історичну частину Києва планують зменшити приблизно втричі", - заявила Єскіна.

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram