ГоловнаКультура

"Нью-Йорк Таймс": Київ - одне із найгарніших міст Європи

Столицю України назвали новим Константинополем.

"Нью-Йорк Таймс": Київ - одне із найгарніших міст Європи

Одна з найвпливовіших американських газет "Нью-Йорк Таймс" присвятила велику публікацію Києву, в якій місто названо одним із найгарніших у Європі.

Публікація в "Нью-Йорк Таймс" називається "36 годин у Києві, Україна". Газета зазначає, що "столиця України перетворилася на одне з найгарніших і найбільш активних європейських міст 21 століття".

Стаття взагалі рясніє епітетами з префіксом "най". Журналіст з похвалою згадує "нову генерацію ресторанних шеф-кухарів з їх інноваційним підходом до української кухні".

Автор репортажу Фінн Олаф-Джонс назвав Київ новим Константинополем.

Київ довів, що вміє чудово організувати чемпіонат. Безпеку тут організовано на високому рівні. Саме під час таких великих подій люди руйнують свої стереотипи

— Хеб Монатседер, віце-мер Мюнхена

"Місто виглядає так, ніби його розмальовували як українське великоднє яйце: яскравого кольору будинку, золоті (церковні) бані на пагорбах над Дніпром. Та й самі кияни - енергійний народ з великим почуттям гумору і безмежним прагненням до розваг", - написав журналіст. Тому, на його погляд, у місті багато гучних кафе, пляжів і барів, які "ніколи не зачиняються".

За визначенням "Нью-Йорк Таймс", для європейського і російського "бомонду" Київ став "магнітом на вікенди". Тому основна частина публікації у виданні присвячена тому, як можна провести 36 годин в столиці України. Автор радить не забувати про те, що центри сучасного мистецтва і ресторани є новим внеском в місцеву культуру, основу ж складають пам'ятники стародавньої культури, катакомби і храми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram