ГоловнаПолітика

ГПУ скерувала до суду справу організаторів "Еліта-Центру"

Правоохоронці арештували майна на 90 млн грн.

ГПУ скерувала до суду справу організаторів "Еліта-Центру"
Фото: elitacenter.net

Генпрокуратура України 18 червня затвердила обвинувальний висновок у справі проти двох службових осіб групи інвестиційно-будівельних компаній "Еліта-Центр", які шахрайським шляхом привласнили кошти інвесторів.

Про це повідомили в прес-службі ГПУ.

"Встановлено, що протягом 2004-2006 рр. зазначені посадові особи під виглядом інвестування в будівництво житла заволоділи грошовими коштами 1 тис. 693 громадян на загальну суму майже 400 млн грн. Обвинуваченим інкримінується скоєння у складі організованої групи злочинів, передбачених ст.ст. 190, ч. 4 (заволодіння чужим майном шляхом обману або зловживання довірою), 366, ч. 2 (службове підроблення), 209, ч. 3 (легалізація грошових коштів), 364, ч. 2 КК України (зловживання службовим становищем) та обрано запобіжний захід - узяття під варту", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Аби забезпечити відшкодування заподіяних збитків, накладений арешт на майно і грошові кошти обвинувачених на загальну суму 90 млн грн.

Кримінальну справу для визначення підсудності скеровано в Апеляційний суд Києва.

Нагадаємо, в лютому 2006 року було порушено кримінальну справу за фактом шахрайства фінансово-будівельної компанії "Еліта-Центр", яка укладала договори з громадянами про пайову участь у будівництві житла, однак будівництва не здійснювала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram