ГоловнаПолітика

Власенко: Тимошенко прийме помилування від Януковича

Раніше сама Тимошенко заявляла про зворотне.

Власенко: Тимошенко прийме помилування від Януковича
Фото: Макс Левин

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що екс-прем'єр готова прийняти помилування від Президента Віктора Януковича. Раніше сама Тимошенко заявляла про зворотне.

Про це він сказав виданню "Коммерсантъ-Украина".

На питання про те, чи прийме Тимошенко помилування від Януковича, Власенко відповів, що "єдине, чого не прийме Тимошенко, - це визнання провини за тими звинуваченнями, які їй висунуто".

"Після гіпотетичного помилування вона точно звернеться до Європейського суду з прав людини, щоб скасувати всі ці абсурдні рішення і вироки", - додав він.

"Зараз Президент розповідає всім казки, що він не може це зробити, поки не закінчаться всі судові процедури. Це брехня! Він має право це зробити будь-якої миті", - сказав захисник Власенко.

Також у Власенка запитали, чи подасть Тимошенко коли-небудь руку Януковичу.

"Це складне питання. Якби я був радником Президента, я сказав би: "Вікторе Федоровичу... випустіть її, зробіть найсильніший хід. Що більше цих абсурдних справ, у які ніхто не вірить і за якими нічого немає, то більше ви показуєте, як ви її боїтеся. То переламайте цю ситуацію, випустіть її і покажіть, як круто це може бути. І оголосіть, що ви це робите в ім'я єднання країни, оголосіть, що ми припинили розбрат, і ось я, європейський президент, сьогодні, а не через десять років, закопую сокиру війни і пропоную спільно будувати Україну", - відповів на це адвокат.

"Такими діями перед Юлією Тимошенко була б поставлена певна дилема. Як може вчинити в цій ситуації сама Тимошенко, я говорити не буду, бо не люблю обговорювати гіпотетичні ситуації", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram