ГоловнаПолітика

​Тимошенко вкотре звернулася у FATF

Цього разу екс-прем'єр просить розібратися з відмиванням бюджетних коштів, передбачених для Євро-2012.

​Тимошенко вкотре звернулася у FATF
Фото: www.volynpost.com

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко скерувала сьогодні у FATF і правоохоронні органи інших країн черговий пакет документів про факти корупції з боку української влади - відмивання бюджетних коштів, передбачених для Євро-2012.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр опозиційного уряду з питань спорту, туризму та проведення Євро-2012 Остап Семерак, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"На програму підготовки Євро-2012 було спрямовано майже 80 млрд грн з українського бюджету, що майже вдесятеро більше, ніж було заплановано на початку підготовки до Євро. І, за нашими дослідженнями, відсотків 30-40 цієї суми були спрямовані на фінансування корупційних схем, які в народі називають "відкатами", - повідомив Семерак.

Разом із тим він додав, що представники Юлії Тимошенко вже отримали відповідь від генеральної прокуратури Латвії про порушення кримінальної справи за фактами корупції Юрія Бойка, викладеними в попередньому зверненні Юлії Тимошенко у FATF.

Семерак нагадав, що Юлія Тимошенко минулого тижня звернулася з листом до FATF і до правоохоронних органів деяких країн щодо корупційного скандалу, пов'язаного з установками Юрія Бойка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram