ГоловнаПолітика

Попов вирішив головне питання столичних гуртожитків

У КМДА хочуть поліпшити житлові умови.

Попов вирішив головне питання столичних гуртожитків
Фото: Макс Левин

Тисячі киян тепер можуть отримати власне житло замість комунального.

У четвер Київська міська рада підтримала ініціативу глави КМДА Олександра Попова, дозволивши приватизацію приміщень у столичних гуртожитках.

"Я вважав і продовжую вважати, що позбавляти мешканців гуртожитків можливості приватизувати житло неправильно. Рішення Київської міської ради надає можливість стати власниками житла тисячам киян. Багато хто з них десятиліттями живуть у цих гуртожитках і роками домагаються права на приватизацію. Сьогоднішнє рішення - перший крок у вирішенні "квартирного питання" для цих людей. Отримавши у власність приміщення, мешканці гуртожитків зможуть реалізувати свої плани щодо поліпшення житлових умов", - прокоментував рішення голова КМДА Олександр Попов.

Керівник міста нагадав, що місто активно реалізовує програму з будівництва доступного житла.

"Київ продовжує реалізовувати програми будівництва доступного житла 50/50 і 70/30. Приватизувавши приміщення в гуртожитках, мешканці зможуть надалі взяти участь у цих програмах і отримати повноцінні квартири", - сказав глава КМДА.

Олександр Попов зазначив, що останнім часом він неодноразово зустрічався з мешканцями гуртожитків і практично завжди лейтмотивом зустрічей було "приватизаційне питання". "Питання про те, коли ж, нарешті, мешканці гуртожитків отримають можливість приватизувати житло, було на кожній зустрічі. Це дійсно важливе та наболіле питання, яке має величезне соціальне значення. Я радий, що нам вдалося його вирішити", - сказав Олександр Попов.

Нагадаємо, що згідно з рішенням Київради, право на приватизацію приміщень отримали мешканців 25 комунальних гуртожитків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram