ГоловнаПолітика

Лутковська відкриє свої представництва в кожній області

Омбудсмен має намір реформувати структуру.

Лутковська відкриє свої представництва в кожній області
Фото: liga.net

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська має намір створити свої представництва в усіх областях і Криму.

Про це вона сказала вона під час візиту в Полтаву.

"Створимо свої представництва в кожній області", - заявила омбудсмен.

За словами Лутковської, це дозволить полегшити доступ громадян до оскарження порушення їхніх прав.

При цьому вона заявила, що вважає недосконалою структуру секретаріату омбудсмена, що працювала останні 14 років. У новій структурі Лутковська бачить тісну співпрацю з громадськими неурядовими організаціями.

Вона сподівається на початок роботи консультативної ради та впровадження тематичних представництв - із питань національного превентивного механізму, антидискримінаційної політики, гендерних питань і прав дитини, представництва із соціальних питань, економічних і гуманітарних прав, а також із питань інформаційної політики та захисту персональних даних.

Нагадаємо, раніше Вищий адміністративний суд відкрив провадження у справі про оскарження обрання Лутковської Уповноваженою парламенту з прав людини.

За даними партії "Батьківщина", представник якої подав цей позов, підставами для позову стали численні порушення регламенту Верховної Ради під час обрання омбудсмена 24 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram