ГоловнаПолітика

Влада намагається знищити країну своїм законом про мови, - Яценюк

Опозиція буде робити все, щоб цей закон не пройшов у парламенті.

Влада намагається знищити країну своїм законом про мови, - Яценюк
Фото: svoboda.ictv.ua

Партія регіонів використовує тему запровадження другої державної мови як інструмент передвиборної боротьби і цим може розколоти державу та знищити її.

Про це заявив народний депутат України, лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк на прес-конференції в Донецьку, повідомили в прес-службі партії.

"Ініціювання питання про другу державну мову має єдину мету - відвернути увагу від найважливіших соціальних питань", - зазначив Яценюк.

За його словами, Партія регіонів розуміє, що програє вибори, і "через це порушила питання, якому вже 20 років - закон про мови".

"Це завдання ПР, яке вона виконує для мобілізації свого виборця, але це може привести до знищення України через неймовірні суперечності в і так слабкій державі", - наголосив Яценюк.

"Моя позиція категорична і беззастережна - це тягне за собою розкол країни", - заявив він.

Зокрема, Яценюк нагадав, що в програмі Об'єднаної опозиції мовне питання розкрито в тезі "Знай англійську, як українську": Об'єднана опозиція пропонує ввести спеціальні програми, які допоможуть дітям знати англійську на рівні з рідною мовою.

Яценюк переконаний, що необхідність вивчення російської мови безперечна.

Нагадаємо, сьогодні на вечірньому засіданні Верховної Ради заплановано розглянути проект Закону "Про засади державної мовної політики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram