ГоловнаПолітика

Бондаренко: Тимошенко деградувала у в'язниці

Екс-прем'єру радять читати більше якісної літератури.

Бондаренко: Тимошенко деградувала у в'язниці
Фото: obozrevatel.com

Образливі висловлювання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо російської мови є наслідком її духовної та політичної деградації, а також результатом тривалого перебування в місцях позбавлення волі.

Про це заявила депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Олена Бондаренко, повідомляє прес-служба ПР.

Як вважає Бондаренко, піврічне перебування Юлії Тимошенко в місцях позбавлення волі не могло не позначитися на лексиконі колишнього прем'єр-міністра.

"Вочевидь, відбуваючи покарання в Качанівській колонії, пані Тимошенко нахапалася тільки фені. Адже замість того, щоб фарбувати нігті й дивитися в люстерко, вона могла б за прикладом Луценка зайнятися, наприклад, саморозвитком, читати більше якісної літератури", - зазначила парламентарій.

За її словами, протестуючи проти російської мови, екс-прем'єр свідомо обмежує себе в розвитку.

"А народна мудрість говорить: скільки мов ти знаєш - стільки разів ти людина", - зазначила Олена Бондаренко.

"Партія регіонів ніколи не приховувала своїх намірів щодо російської мови. Саме тому ми чесні перед своїми виборцями", - зазначила вона і додала, що Тимошенко, на відміну від діючої влади, в мовних питаннях намагається навмисне маніпулювати громадською думкою.

"Закон про мови, який внесено на розгляд Верховної Ради, припускає, що державною мовою є винятково українська. Що стосується великих груп населення, то спілкуватися рідною мовою - їх священне право", - пояснила парламентарій. "Якщо пані Тимошенко цього не розуміє, мені її щиро шкода. Схоже, ми спостерігаємо політичну, духовну і моральну деградацію колишнього прем'єра, адже ніхто в нашій країні не має права приватизувати любов до батьківщини. Кожен громадянин України має право спілкуватися, розмовляти й обмінюватися інформацією тією мовою, якою йому співала колискові мама", - резюмувала Олена Бондаренко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram