ГоловнаПолітика

​Тимошенко охороняють жінки - ДПтСУ

Режим утримання екс-прем'єра в лікарні здійснюються в межах законодавства.

​Тимошенко охороняють жінки - ДПтСУ
Фото: www.lrp.lt

Режим утримання колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в лікарні "Укрзалізниці" в Харкові, організація надання побачень, посилок (передач) і система нагляду за засудженою здійснюються чітко в межах чинного законодавства.

Про це повідомили в прес-службі Державної пенітенціарної служби України.

"ДПтСУ в межах своєї компетенції та відповідно до законів України здійснює охорону тільки засудженої особи. Зокрема, охорону забезпечують жінки", - йдеться в повідомленні, у відповідь на заяви родичів Тимошенко про посилену охорону медичного закладу.

У Пенітенціарній службі стверджують, що робота співробітників Качанівської виправної колонії організована таким чином, що не заважає нормальному функціонуванню лікарні. За їх даними, лікарня "Укрзалізниці" зараз працює в звичайному режимі.

Також у Пенітенціарній службі вкотре спростували інформацію про наявність відеокамер у приміщеннях, де роблять процедури Тимошенко.

"Реагуючи на розповсюджені в ЗМІ перекручені відомості, вкотре роз'яснюємо, що відповідно до вимог ст.103 Кримінально-виконавчого кодексу України, а також відповідно до вимог Європейських пенітенціарних правил, в палаті Тимошенко встановлена камера відеоспостереження. У будь-яких інших приміщеннях, враховуючи і процедурні кімнати, відеокамери не встановлені", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, сьогодні Тимошенко погодилась на поновлення лікування, від якого вона відмовилася 15 травня. Тимошенко мотивувала свою відмову тим, що влада оприлюднила в ЗМІ список процедур, які їй призначені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram