ГоловнаПолітика

Янукович їде в Москву на зустріч з Путіним

Президент візьме участь у неформальному саміті Співдружності незалежних держав.

Янукович їде в Москву на зустріч з Путіним
Фото: EPA/UPG

Президент України Віктор Янукович сьогодні відвідає Москву. У Москві новообраний президент Володимир Путин організовує одразу два саміти.

Спочатку відбудеться саміт Організації договору про колективну безпеку в рамках СНД. Зустріч присвячена 20-річчю підписання договору і десятій річниці створення організації. Очікується, що до Москви прибудуть усі лідери країн оборонного союзу, зокрема президент Узбекистану Іслам Карімов, який досі не раз пропускав заходи цього об'єднання.

Після закінчення саміту ОДКБ почнеться неформальний саміт голів держав СНД. Зустріч не матиме "фіксованого порядку денного".

Також наголошено, що "велика увага буде приділена поглибленню економічної інтеграції на теренах Співдружності".

Очікують, саміт пройде у Великому Кремлівському палаці.

Це перші заходи такого рівня на пострадянському просторі після обрання Володимира Путіна президентом Росії.

Майбутні зустрічі стануть для президента РФ Володимира Путіна першими багатосторонніми міжнародними заходами з моменту його заступання на посаду голови держави 7 травня. У цьому новому за останні чотири роки для себе статусі Путінові належить обговорити низку давніх проблем, що накопичилися на пострадянському просторі, зокрема, нагорно-карабахське і придністровське врегулювання, російсько-українська взаємодія і низку інших.

Раніше повідомляли, що Президент України Віктор Янукович у Москві зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним перед початком неформального саміту голів держав СНД. Про це повідомило джерело в дипломатичних колах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram