ГоловнаПолітика

Сьогодні суд розгляне касацію Тимошенко в "газовій справі"

Захист екс-прем'єра прогнозує ухвалення рішення вже у вівторок.

Сьогодні суд розгляне касацію Тимошенко в "газовій справі"
Фото: gazetavv.com

Сьогодні, 15 травня, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ розгляне касацію екс-прем'єра Юлії Тимошенко та її захисту на рішення Печерського районного й Апеляційного судів Києва в "газовій справі", в якій екс-прем'єрку визнали винуватою та засудили до 7 років позбавлення волі.

Захист екс-прем'єра прогнозує винесення рішення вже у вівторок, 15 травня. Згідно з процедурою, у вищій касаційній інстанції не передбачено попереднього засідання, а слухання по суті, як правило, тривають день.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією 2009 року.

Окрім того, Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі.

Як відомо, раніше Власенко прогнозував, що розгляд касації на вирок у Вищому цивільному і кримінальному суді відбудеться до середини березня.

За його словами, відповідно до Кримінально-процесуального кодексу, розгляд касації необхідно призначити протягом місяця з моменту витребування матеріалів справи в суду нижчої інстанції.

Вищий цивільний і кримінальний суд 8 лютого відкрив провадження в касації Тимошенко на її вирок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram