ГоловнаСуспільствоПодії

Загіда Краснова затримано за ДТП, унаслідок якого потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, - прокурор

Кримінальну справу проти екс-депутата порушено за тією самою статтею (286 стаття ККУ), що й проти Дмитра Рудя, який збив насмерть трьох людей.

Загіда Краснова затримано за ДТП, унаслідок якого потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, - прокурор
Загид Краснов в сопровождении сотрудников милиции
Фото: kp.ua

Як повідомляє ІА "Міст-Дніпро", прокурор Дніпропетровської області Наталія Марчук заявила, що 10 травня проти Загіда Краснова порушено кримінальну справу у зв'язку з нововиявленими обставинами дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 2008 року.

"10 травня прокурором Дніпропетровської області порушено кримінальну справу щодо одного з колишніх депутатів Дніпропетровської міської ради, який 2008 року здійснив дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження. Тоді кримінальну справу було порушено за фактом ДТП, за висновками експертів її було закрито, тому що не виявили складу злочину. Оскільки експерти вказали на свої помилки, було чітко вказано швидкість автомобіля, який рухався зі швидкістю близько 120 км/год., і зараз є достатня кількість доказів вчинення злочину цією особою, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом, прокурором було порушено кримінальну справу проти цієї особи", - сказала вона.

Наталя Марчук також зазначила, що у зв'язку з дорожньо-транспортними пригодами, результатом яких були тілесні ушкодження або смерть потерпілих, прокурором Дніпропетровської області були також порушені кримінальні справи проти працівника одного з районних судів області, а також депутатів різних рівнів.

"Від початку року скасовано 12 постанов про призупинення досудового слідства у кримінальних справах цієї категорії з одночасним порушенням кримінальних справ", - сказала вона.

З 1995 року в Дніпропетровській області через неможливість установити особу, яка скоїла ДТП, що спричинила тяжкі тілесні ушкодження або смерть потерпілого, припинено 1081 справу, а за останні 3 роки прокуратура переглянула близько 600 справ аналогічного характеру.

Нагадаємо, Загіддін Габібулаєвич Габібулаєв мешкає у Дніпропетровську з 1983 року. Уродженець дагестанського селища Беліджі. Закінчив Дніпропетровський інженерно-будівельний інститут. Згодом Загіддін Габібулаєвич Габібулаєв, узявши прізвище дружини, став Загідом Геннадійовичем Красновим.

Після розвалу СРСР належав до відомого в місті ОЗУ "Мухтар". Тоді-то він і отримав прізвисько "Загід". Як пишуть спеціалізовані інтернет-видання, після вбивства "Мухтара" Габібулаєв очолив його "структуру".

2002 р. Загід Краснов був обраний депутатом і очолював фракцію Блоку Лазаренка в міськраді, а 2006-го очолив більшість у Дніпропетровській міськраді. На аферах з міською землею збив величезні статки, фактично монополізувавши питання землевідведення і перетворивши міську дозвільну систему на прибутковий бізнес.

2010 року взяв участь у виборах мера, але з тріском програв їх, зайнявши четверте місце, не отримавши підтримки жителів Дніпропетровська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram