ГоловнаПолітика

У Президента вважають вибухи у Дніпропетровську кримінальними розборками

Злочин згодом перекваліфікують.

У Президента вважають вибухи у Дніпропетровську кримінальними розборками
Александр Бирсан
Фото: www.from-ua.com

Вибухи, які сталися у Дніпропетровську, не пов'язані з майбутнім чемпіонатом Євро-2012.

У цьому запевнив на прес-конференції в Києві Олександр Бірсан, керівник міжвідомчого координаційного штабу з безпеки та правопорядку під час проведення Євро-2012 при Президентові України, перший заступник голови Національного агентства з підготовки та проведення в Україні футбольного чемпіонату Євро-2012.

"Зв'язку між цим терактом і майбутнім турніром Євро-2012 поки не зафіксовано", - підкреслив Бірсан.

Проте він нагадав, що такі вибухи неодноразово траплялися в Дніпропетровську, Запоріжжі, Луганську протягом останніх кількох років. До того ж підґрунтям для минулих подій були кримінальні розборки, оскільки криміногенна ситуація в цьому регіоні досить складна.

Водночас головний консультант відділу стратегій реформування сектору безпеки Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України Марія Гуцало зазначила, що основною версією подій залишається теракт.

Однак, за її словами, злочин згодом перекваліфікують, як це вже траплялося. Зокрема, за словами експерта, "кримінальний метод" здійснення вибухів не пов'язаний з проявами тероризму.

Нагадаємо, 27 квітня у Дніпропетровську сталися 4 вибухи, за уточненими даними, під час вибухів постраждала 31 людина. Влада назвала вибухи терактами і пообіцяла розкрити злочини до 4 травня.

Кабінет Міністрів України виділив 1,5 млн грн для надання матеріальної допомоги постраждалим від вибухів у Дніпропетровську 27 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram