ГоловнаПолітика

Українські льотчики повернулися з Гренландії

Пілоти здійснили унікальну спецоперацію.

Українські льотчики повернулися з Гренландії
Фото: http://novaukraina.org

Із Гренландії на батьківщину сьогодні повернулися українські військові льотчики - учасники спільної українсько-данської операції з перевезення пального на острові Гренландія "Північний сокіл-2012".

Як повідомили в департаменті преси та зв'язків із засобами масової інформації

Міноборони України, операція проводилася протягом трьох тижнів в екстремальних полярних умовах на військово-транспортному літаку Іл-76МД.

Під час урочистого мітингу тимчасово виконуючий обов'язки начальника авіації командування Повітряних сил генерал-майор Ігор Черепенько подякував особовому складу за високі показники в бойовій і професійній підготовці, професіоналізм, а також за зразкове виконання військового обов'язку під час проведення українсько-данської операції "Північний сокіл-2012".

Як зазначив генерал-майор, такі військово-транспортні операції ПС здійснюють четвертий рік поспіль.

Довідка. У лютому 2012 року міністерства оборони України та Королівства Данія підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо проведення спільної військово-транспортної операції з перевезення пального "Північний сокіл-2012".

У рамках її проведення військово-транспортним літаком Іл-76МД ПС України перевезли 500 тис. літрів пального й іншого вантажу з авіабази ВПС США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram