ГоловнаПолітика

Яценюк просить ігнорувати не Євро-2012, а Януковича

Усі витрати на підготовку до футбольного чемпіонату лягли на плечі українців.

Яценюк просить ігнорувати не Євро-2012, а Януковича
Фото: ictv.ua

Європейські політики не повинні відмовлятися від візитів на матчі Євро-2012 в Україні, а лише від зустрічей з Президентом України Віктором Януковичем.

Про це заявив народний депутат України, лідер партії "Фронт Змін"

Арсеній Яценюк.

Як повідомили в прес-службі партії, він зазначив, що витрати на підготовку до чемпіонату лягли на плечі українців.

"Влада витратила 10 мільярдів доларів на

Євро-2012 – це податки українців. Стадіон у Києві - один з найдорожчих інфраструктурних проектів у світі. Думаю, 50% цих грошей просто перейшли в офшорні компанії. Це не футбольний - це діамантовий чемпіонат", - наголосив він.

Водночас Яценюк зазначив, що проведення Євро-2012 надзвичайно важливе для України. "Ми хочемо зацікавити європейців. Ми прагнемо показати нашим європейським друзям, що Україна - це Європа. У нас європейські цінності і стандарти", - зазначив він.

За його словами, "через політичні переслідування влада загнала Україну в глухий кут". "Країна фактично перебуває в ізоляції і з боку Заходу, і Сходу, з боку Вашингтона, Брюсселя, Москви, Пекіна", - наголосив політик.

Також, на думку

Яценюка, якщо європейські керівники держав будуть відмовлятися відвідувати матчі Євро-2012, то ця подія - передусім для українців, а не для влади.

"Краще, щоб керівники європейських країн відвідали Євро і не зустрічалися з Президентом Януковичем. Це візит не до Януковича, це візит до українців", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram