ГоловнаПолітика

Чехія не готова ратифікувати Угоду про асоціацію України з ЄС

Україна не відповідає базовим політичним цінностям і правилам євроспільноти.

Чехія не готова ратифікувати Угоду про асоціацію України з ЄС
Карел Шварценберг
Фото: diepresse.com

Чехія не має наміру ратифікувати Угоду про асоціацію України з ЄС, навіть якщо її погодять і підпишуть.

Про це заявив міністр закордонних справ Чеської Республіки Карел Шварценберґ в інтерв'ю

Deutsche Welle.

"Зараз ні. Я думаю, що іншим разом - так, але не зараз. Згодом", - зазначив Шварценберґ на питання, чи буде ратифіковано таку угоду.

Офіційна Прага не вважає, що на цьому етапі Україна відповідає базовим політичним цінностям і правилам євроспільноти, як от верховенство закону, демократія, розумне управління, громадянське суспільство. За словами Шварценберґа, "Україна є однією з важливих країн Європи, але вона повинна пройти весь цей складний шлях євроінтеграції".

Також у Чехії сподіваються, що в Україні будуть створені рівні умови для всіх учасників прийдешніх парламентських виборів 2012 року.

Нагадаємо, Шварценберґ був серед п'ятьох міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, які нещодавно опублікували відкритий лист у The New York Times з приводу стану демократії в Україні. Коментуючи мету відкритого листа, чеський дипломат висловив надію, що стаття його співавторства справила "відповідний ефект і стала поштовхом для прискореного розвитку демократії в Україні".

"Справи відомих українських політиків

Юлії Тимошенко, Юрія Луценка і ще багатьох, які перебувають зараз за ґратами в Україні, "спричиняють багато негативу", - повідомив Шварценберґ.

Він сказав, що не може коментувати судові процеси, але водночас застеріг: "У Європейського Союзу таке враження, що судова влада в Україні працює за політичним замовленням. Це унеможливлює майбутнє членство країни в ЄС".

Нагадаємо, раніше голова німецького парламентського комітету у справах ЄС Гунтер Кріхбау заявив, що

Німеччина не готова ратифікувати асоціацію з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram