ГоловнаПолітика

Німецькі лікарі: Тимошенко можна лікувати в Україні

Керівник німецької клініки "Шаріте" Карл Макс Айнгойпл оцінив старання української влади.

Німецькі лікарі: Тимошенко можна лікувати в Україні

Умови в клініці, яку влада України запропонувала для лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко, відповідають усім стандартам, сказав в інтерв'ю "Российской газете" (опублікують у четвер) керівник німецької клініки "Шаріте" Карл Макс Айнгойпл, відвідував засуджену.

Айнгойпл назвав "бездоганними" умови в камері лікарняного відділення, де він оглянув Тимошенко. "Я можу підтвердити, що адміністрація справді дуже постаралася створити відповідні умови", - сказав лікар.

"Видно, що влада України докладає значних зусиль. Ми були в лікарні "Укрзалізниці", яка має великі можливості, і стосовно персоналу, і технічні. Це відповідає стандартам", - відповів Айнгойпл на запитання, чи вважає він можливим лікувати Тимошенко в українській клініці.

При цьому він зазначив, що Тимошенко, у якої, за його словами, "хребетна кила", не зможе у в'язниці отримати лікування, "яке поставило б її на ноги".

Тим часом родичі екс-прем'єра хотіли б, щоб лікування відбувалося в Німеччині. "Лікарня" Шаріте" готова прийняти пані Тимошенко на лікування. У нас вона, напевно, змогла б повністю вилікуватися", - сказав Айнгойпл.

Державна пенітенціарна служба України ще не отримала висновків німецьких фахівців з приводу лікування Тимошенко.

Нагадаємо,

минулої п'ятниці німецькі лікарі оглянули ув'язнену екс-прем'єра України Тимошенко. Також вони відвідали клініку "Укрзалізниці", в якій МОЗ України хоче лікувати Тимошенко.

Екс-прем'єр, своєю чергою, не бажає лікуватися в цій українській клініці без висновків німецьких фахівців. Німецькі медики обіцяли надати свої висновки українській стороні до 18 квітня. Вони повинні підготувати два звіти: перший буде стосуватися стану здоров'я Тимошенко, другий - відповідності необхідним вимогам харківської лікарні "Укрзалізниці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram