ГоловнаЕкономікаДержава

САП повідомила про підозру в заволодінні 100 млн грн п'ятьом чиновникам «Енергоатому»

Підозрюваних звинувачують у заволодінні коштів під час будівництва сховища відпрацьованого ядерного пального. 

САП повідомила про підозру в заволодінні 100 млн грн п'ятьом чиновникам «Енергоатому»
Фото: пресслужба Енергоатома

Представники САП та НАБУ у вівторок повідомили про підозру п’ятьом експосадовцям «Енергоатому»  у завданні майже 100 млн грн збитків держпідприємству. Про це йдеться у повідомленні САП.

«Слідчі прокуратури встановили, що у грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг», яке входить у структуру ДП НАЕК «Енергоатом» та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива» – повідомляють у САП. 

Підозрювані уклали додаткові угоди, де збільшили ціну договору втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн і додали до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. 

«Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн грн», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Серед підозрюваних учасників схеми фігурують генеральний директор відокремленого підрозділу ДП НАЕК «Енергоатом», начальник кошторисно-договірного відділу відокремленого підрозділу ДП НАЕК «Енергоатом» та керівник приватної компанії, його заступник та працівник юридичного відділу компанії.

Дії осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру в заволодінні державними землями народному депутату України Роберту Горвату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram