ГоловнаЕкономікаФінанси

Голова Асоціації вкладників "Укрінбанку" розповів, за яких умов клієнти банку отримають гроші Актуально

У грудні члени Асоціації братимуть участь у гучних судових засіданнях.

Голова Асоціації вкладників "Укрінбанку" розповів, за яких умов клієнти банку отримають гроші
Фото: ukrinbank.com

Асоціація вкладників «Укрінбанку» планує брати участь у поверненні позик великими клієнтами «Укрінбанку» компанії «УкрІнКом», щоб забезпечити виплати коштів вкладникам банку. Про це в інтерв'ю "КП в Украине" заявив голова Асоціації Віктор Бешенєв.

«Буде низка гучних слухань, у яких наша Асоціація братиме участь. По-перше, ми плануємо ходити на всі судові засідання, і в нас в Асоціації є кілька юристів, які готові присвятити цьому свій час. По-друге, ми готові писати скарги, листи, проводити мітинги, підключати засоби масової інформації, проводити консультації, зустрічатися з керівництвом компанії «УкрІнКом» - вести громадську роботу, спрямовану на досягнення нашої мети», - розповів Віктор Бешенєв.

За його словами, основна мета Асоціації вкладників «Укрінбанку» - це захист прав кредиторів банку, тобто вкладників-фізичних осіб, які не отримали виплат за своїми вкладами в повному обсязі у 2016 році, коли йшли виплати Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Віктор Бешенєв підкреслив, що вже в грудні члени Асоціації братимуть участь у гучних судових засіданнях, пов'язаних з поверненням кредитної заборгованості декількох великих позичальників «Укрінбанку».

«6 грудня буде засідання суду щодо заборгованості перед «Укрінбанком» компанії «Тернопільський облавтодор», сума боргу - 7 млн гривень. 13 грудня буде суд через борги заводу «Електросталь», де йдеться про кредит на суму 160 млн грн», - зазначив Віктор Бешенєв.

Голова Асоціації вкладників «Укрінбанку» впевнений: якщо компанія «УкрІнКом» зможе через суди домогтися повернення кредитної заборгованості, то вкладники «Укрінбанку» отримають свої гроші.

«Дуже важливо, щоб компанія «УкрІнКом» могла через суди домогтися повернення кредитних боргів. Адже ці кошти потім підуть на погашення заборгованості перед вкладниками, і ми забезпечимо, щоб усі кошти в повному обсязі були спрямовані на виплату депозитів фізособам», - пояснив Віктор Бешенєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram