ГоловнаЕкономікаБізнес

Білоруси хочуть приватизувати українське "Центренерго"

"Нафтобітумний завод" заявив про участь в аукціоні ФДМ.

Білоруси хочуть приватизувати українське "Центренерго"
Фото: pgr.by

Білоруське унітарне підприємство "Нафтобітумний завод" планує взяти участь в аукціоні з продажу держпакету акцій української енергогенеруючої компанії "Центренерго".

Про це йдеться у системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України.

"Нафтобітумний завод" - це найбільший у Білорусі виробник бітумних емульсій та модифікованих бітумів.

За даними білоруських ЗМІ, раніше завод знаходився у комунальній власності, але наприкінці 2011 року "Нафтобітумний завод" (раніше "Веска-Емульбіт") виставили на торги. У 2012 році оголосили, що завод викупив нафтотрейдер "Інтерсервіс", який належить Олександру Шакутіну і Миколі Вороб'ю, за суму близько 4,5 млн доларів.

Продаж пакету акцій "Центренерго" призначено на 11:00 13 грудня 2018 року. Конкурс відбудеться лише у разі участі у ньому щонайменше двох потенційних покупців.

Стартова вартість 78,3% акцій "Центренерго" становить 5,984 млрд гривень.

До складу "Центренерго" входять три ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область) і Трипільська (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7 660 МВт. Це близько 14% від загальної потужності електростанцій України. На ТЕС компанії встановлено 23 енергоблоки потужністю від 175 до 800 МВт, з яких 18 блоків - вугільні, а 5 призначені для використання газомазутного палива. Державі належать 78,289% компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram