ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін затвердив стартову ціну "Центренерго"

Останні державні ТЕС продадуть за 6 млрд гривень.

Кабмін затвердив стартову ціну "Центренерго"
Фото: divannaya-sotnya.com.ua

Кабінет Міністрів затвердив умови продажу державного пакета акцій енергогенеруючої компанії "Центренерго" в розмірі 78,289% статутного капіталу з початковою ціною 5 984,992 млн гривень.

Відповідно до прийнятого в середу, 3 жовтня, розпорядження, покупець акцій зобов'язаний забезпечити виробництво, транспортування та постачання теплової та електричної енергії, а також забезпечити централізоване водопостачання та водовідведення відповідно до ліцензійних умов.

Також він повинен забезпечити повну своєчасну виплату в бюджет податків, зборів, інших обов'язкових платежів і контролювати наявність гарантованих запасів вугілля на складах ТЕС і резервного палива для забезпечення операційної безпеки поставок до Об'єднаної енергетичної системи України.

Нагадаємо, Фонд держмайна сподівається завершити продаж "Центренерго" до кінця 2018 року.

До складу "Центренерго" входять три ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область) і Трипільська (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7 660 МВт, це близько 14% від загальної потужності електростанцій України. На ТЕС компанії встановлено 23 енергоблоки потужністю від 175 до 800 МВт, з яких 18 блоків - вугільні, а 5 призначені для використання газомазутного палива. Державі належать 78,289% компанії.

Станції "Центренерго" - це останні ТЕС, які ще знаходяться в держвласності.

Компанія буде першим об'єктом зі списку "великої приватизації" на 2018 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram