ГоловнаЕкономікаДержава

Україна почала розслідування імпорту узбекистанських Chevrolet і Ravon

За три роки постачання зросли на 760,7%.

Україна почала розслідування імпорту узбекистанських Chevrolet і Ravon
Фото: gmuzbekistan.uz

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі України розпочала антисубсидіарне розслідування щодо імпорту легкових автомобілів з Узбекистану.

Про це йдеться в "Урядовому кур'єрі".

Рішення про проведення розслідування було ухвалене комісією на підставі скарги, поданої асоціацією "Укравтопром".

У скарзі "Укравтопрому" йдеться, що узбецькі виробники легкових автомобілів могли отримувати субсидії від державних органів Узбекистану і користуватися окремими пільгами. При цьому імпорт в Україну легкових автомобілів з Узбекистану здійснюється в таких обсягах і на таких умовах, що міг заподіяти суттєвої шкоди національному товаровиробнику.

За даними асоціації, упродовж 2015-2017 років відбулося значне зростання обсягів імпорту легкових автомобілів з Узбекистану: в абсолютних показниках - на 760,7%, щодо споживання та виробництва в Україні - на 440,7% і 957,7% відповідно. Ціни імпорту легкових автомобілів, відзначили в комісії, були нижчими за ціни легкових автомобілів виробництва підприємств "Укравтопрому".

Проведення розслідування було доручено Міністерству економічного розвитку і торгівлі.

Упродовж 30 днів з моменту публікації оголошення Мінекономіки здійснить реєстрацію зацікавлених сторін і розгляне вимоги щодо слухань.

В Узбекистані є три автомобільні заводи GM Uzbekistan, де виробляють близько десяти моделей автомобілів під брендами Chevrolet і Ravon.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram