ГоловнаЕкономікаБізнес

Обшуки на підприємствах "Росток-Холдингу" пов'язані з розслідуванням проти бенефіціарів компанії, - адвокат

8 жовтня "Росток-Холдинг" заявив про блокування збирання врожаю і відвантаження готової продукції з можливим збитком $50 млн.

Обшуки на підприємствах "Росток-Холдингу" пов'язані з розслідуванням проти бенефіціарів компанії, - адвокат

Обшуки на підприємствах агропромислової групи "Росток-Холдинг" пов'язані з розслідуванням проти бенефіціарів компанії, яких підозрюють у незаконному заволодінні коштами Якова Грибова (український бізнесмен, співзасновник компанії Nemiroff, - ред.), повідомив юрист фірми Kinstellar Костянтин Лікарчук, який представляє інтереси Грибова.

"У рамках кримінального провадження щодо заволодіння шляхом шахрайства коштами Якова Грибова паном Віктором Купавцевим, паном Віктором Кіяновським і пов'язаними з ними компаніями, правоохоронні органи провели слідчі дії", - заявив К. Лікарчук у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Пан Купавцев говорить неправду, що його трейдинговий бізнес з паном Грибовим закінчився розрахунком. За нашими даними, кошти, які пан Купавцев незаконно вивів з трейдингового бізнесу, він вклав у "Росток-Холдинг", - стверджує адвокат.

За його словами, оскільки бенефіціарами "оборудки" виступають також офшорні компанії Купавцева і Кіяновського, справу в цивільно-правовому аспекті розглядає суд Британських Віргінських островів.

За даними прес-служби юрфірми "Ільяшев і Партнери", інтереси "Росток-Холдингу" представляє керуючий партнер цієї юрфірми Михайло Ільяшев.

Як повідомляли раніше, 8 жовтня "Росток-Холдинг" заявив про блокування збирання врожаю і відвантаження готової продукції з можливим збитком $50 млн.

"Ґрунтуючись на рішенні Харківського районного суду (смт Покотилівка), співробітники правоохоронних органів намагаються блокувати збирання врожаю та відвантаження готової продукції, чим повністю паралізують операційну діяльність компанії", - заявила прес-служба групи.

На думку юристів агрогрупи, судову справу сфабриковано, її розслідують з порушенням процесуальних норм.

ТОВ "Росток-Холдинг", створене в 2010 році, є вертикально-інтегрованою агропромисловою групою. Спеціалізується на вирощуванні та реалізації зернових культур, виробництві, переробці і продажу молочної продукції, зернотрейдингу.

До його складу входять п'ять тваринницьких ферм, три елеваторні комплекси потужністю зберігання 104 тис. тонн, торговельні компанії.

Земельний банк групи становить близько 60 тис. га.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram