ГоловнаЕкономікаФінанси

Восьми українським банкам потрібна докапіталізація на 6,1 млрд гривень

Банки зобов'язані виконати програми капіталізації до кінця року.

Восьми українським банкам потрібна докапіталізація на 6,1 млрд гривень
Фото: facebook/НБУ

Національний банк України оприлюднив результати першої щорічної оцінки стійкості банків, яку проводили з квітня 2018 року.

Про це йдеться на сайті НБУ.

Протягом дослідження 56 невеликих банків оцінювалися за якістю активів і прийнятності забезпечення, а 24 найбільших банків проходили ще стрес-тестування.

"За результатами оцінки якості активів і стрес-тестування згідно з базовим макроекономічним сценарієм, на 2018 рік виявлено потребу в капіталі для восьми банків на загальну суму 6,1 млрд гривень. Ці банки зобов'язані виконати програми капіталізації до кінця року. За несприятливим сценарієм, ще п'ять банків вимагають капіталізації. Загальна потреба в капіталі 13 банків за несприятливим сценарієм становить 42,1 млрд гривень. Для покриття потреби в капіталі за несприятливим сценарієм банки повинні розробити і виконати плани реструктуризації до кінця 2019 року», - йдеться в повідомленні.

Усі банки вже подали програми капіталізації і плани реструктуризації, до кінця жовтня їх планують затвердити.

Нагадаємо, що станом на початок 2018 року в Україні було 82 банки, два з них - "Розрахунковий центр" і "БМ Банк" - не брали участі в оцінці капіталу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram