ГоловнаЕкономікаДержава

На трасі Дніпро - Запоріжжя за п'ять місяців побудували міст, розпочатий ще за Януковича

"Апендикс" на виїзді з Дніпра ліквідували.

На трасі Дніпро - Запоріжжя побудували шляхопровід, через відсутність якого водії кілька років мали їздити по тимчасовій дорозі, прокладеній у полі.

Шляхопровід побудували і здали в експлуатацію всього за п'ять місяців, повідомила Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області. Підрядник "Містстройком" змонтував 51 балку прогонової будови, 270 плит. На проїжджій частині поклали тришарове асфальтобетонне покриття.  

Фото: dp.ukravtodor.gov.ua

Фото: dp.ukravtodor.gov.ua

Раніше під час виїзду з Дніпра на запорізьке шосе треба було робити "петлю" через поля. Цю дорогу проклали п'ять років тому як тимчасову в рамках будівництва другої черги Південного обходу Дніпра, але через брак грошей розв'язку довелося заморозити й тимчасова дорога стала постійною.

Об'їзну дорогу навколо Дніпра будують з 2011 року. У рамках першої черги з'єднали криворізьку й запорізьку трасу (18 кілометрів). Друга черга з'єднає запорізьку трасу з Південним мостом (7,1 км). Далі обхід має вийти на трасу М-18 Харків - Сімферополь - Ялта.  

Старый вид трассы с мостом-недостроем
Фото: google.com.ua/maps
Старый вид трассы с мостом-недостроем

Разом з "апендиксом"  була відремонтована і вся дорога "Дніпро - Запоріжжя".

"Траса Дніпро - Запоріжжя. Асфальт покладено. Розмітку нанесено. Встановлюємо колесовідбійний брус на роздільник... Завдяки Дніпропетровським ОДА та Облраді ця траса вже вся нова. За один рік. Включаючи позбавлення Дніпра від петлі та добудову мосту на Об'їзній", - заявив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик у фейсбуці.   

    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram