ГоловнаЕкономікаФінанси

Міклош: транш МВФ - лише один із необхідних кроків у цілій низці реформ

Це необхідна умова для того, щоб Україна стала успішною.

Міклош: транш МВФ - лише один із необхідних кроків у цілій низці реформ
Фото: Макс Левин

Голова Стратегічної групи радників у питанні підтримки реформ і головний економічний радник прем'єр-міністра України Іван Міклош вважає, що п'ятий транш від МВФ є дуже важливим для України, але не достатнім. Про це він сказав у рамках IX Національного Експертного Форуму Інституту Горшеніна.

"Це лише один із кроків у довгій низці реформ і необхідна умова для того, щоб Україна була успішною", - заявив радник прем'єра.

Продовження співпраці з МВФ неминуче, тому що в іншому разі українська економіка матиме серйозні проблеми, заявив Міклош.

Крім того, він зазначив, що міжнародні ринки розглядають співпрацю країни з Міжнародним валютним фондом як необхідну передумову для успішних реформ.

Варто зазначити, що секретар РНБО Олександр Турчинов під час форуму заявив, що він не проти співпраці з МВФ, але, на його думку, розповіді про апокаліпсис у разі неотримання 2 млрд доларів траншу є приниженням для однієї з найбільших країн Європи.

Нагадаємо, що українська влада розраховує на отримання траншу від МВФ у розмірі $1,9 млрд уже в червні. Для цього 7 червня Верховна Рада прийняла законопроект про створення Вищого антикорупційного суду. Другу важливу вимогу МВФ - про підвищення цін на газ для населення - уряд не виконав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram