ГоловнаПолітика

Мелінда Харінг: СБУ повинна довести, що альтернатив інсценуванню вбивства Бабченка не було

"Тепер, коли станеться напад або вбивство журналіста, люди будуть думати, правда це чи ні".

Мелінда Харінг: СБУ повинна довести, що альтернатив інсценуванню вбивства Бабченка не було
Фото: Макс Левин

Головний редактор блогу Ukraine Alert Мелінда Харінг висловила своє ставлення до інсценування вбивства журналіста Аркадія Бабченка, яке організувала Служба безпеки України.

Редактор зазначила, що більшість експертів Атлантичної ради (вона є одним з них) вважають, що інсценування вбивства Бабченка боляче вдарило по довірі світу до України.

"Я вважаю, що ця ситуація вплинула на довіру до українських владних структур. Тепер, коли станеться напад або вбивство журналіста, люди будуть думати, правда це чи ні", - заявила Харінг на ІХ Національному експертному форумі, організованому Інститутом Горшеніна.

"Я вважаю, що нерозумно вчити СБУ, як працювати. Вони могли зробити те, що зробили. Загроза могла бути серйозною, як вони стверджували. Я в цьому не впевнена. Але я досі чекаю на підтвердження. Вони повинні довести, що альтернатив не було", - сказала експерт.

Нагадаємо, інформація про те, що Аркадій Бабченко був застрелений у себе вдома в Києві, з'явилася ввечері 29 травня. Але наступного дня на спільному брифінгу голови СБУ Василя Грицака і генпрокурора Юрія Луценка виявилося, що це було інсценуванням для захисту життя журналіста.

Мелінда Харінг є редактором блогу UkraineAlert - популярного видання Атлантичної ради. Харінг є оглядачем політичних подій в Євразії, а також членом Ради з міжнародних відносин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram